fbpx

Jestem Festiwal

Kuchnia molekularna

Kuchnia molekularna

✨ Kuchnia molekularna (warsztaty – zapisy) ✨

Kuchnia XXI wieku! Zapraszamy na warsztaty z degustacją.

W menu znajdziemy m.in.

◖ molekularne bezy śmietankowe;
◖ dymiące ciasteczka;
◖ smocze drinki;
◖ lody robione przy pomocy ciekłego azotu;
◖ bazyliowe chipsy.

Kuchnia molekularna to nowy trend światowej gastronomii. Połączenie wiedzy kulinarnej, chemii i fizyki pozwala na otrzymanie zdrowych potraw o nietypowych smakach, zaskakujących połączeniach i interesującej formie.

Dołącz do nas i przeżyj niezapomnianą przygodę!

Zgłoszenia uczestnictwa w warsztatach: 

◖ warsztaty odbędą się w piątek;
◖ przeznaczone są dla dzieci w wieku 6-14 lat;
◖ czas trwania warsztatu około 90 min;
◖ udział może wziąć około 50-ciu dzieci (zapisy);
◖ wyślij swoje zgłoszenie na mail: biuro@sciencepark.com.pl
◖ w temacie wiadomości podaj nazwę warsztatu; “Kuchnia molekularna – JESTEM” a w treści wiadomości prosimy o podanie imienia i nazwisko rodzica, telefon, oraz imię dziecka;
◖ decyduje kolejność zgłoszeń;
jedno zgłoszenie może dotyczyć tylko jednych warsztatów;
◖ w przypadku dużej liczby zgłoszeń, powstanie także grupa rezerwowa.

Prowadzący warsztaty: 

Monika i Grzegorz Tabachowicz od kilkunastu lat pracują z dziećmi, odkrywając przed nimi tajemnice działania i funkcjonowania świata. Podczas swoich warsztatów pokazują i tłumaczą dzieciom – w przystępny i przyjazny sposób – fascynujący świat fizyki i chemii. Wulkany, tajemnicze siły działające na nas oraz kolorowy świat chemii to ich codzienność, która stała się ich pasją i zarazem pracą.  Są indywidualistami  zakochanymi w świecie nauki.