✨ Kuchnia molekularna (zapisy na festiwalu) ✨
Kuchnia XXI wieku! Zapraszamy na pokaz z degustacją.
W menu znajdziemy m.in.
◖ molekularne bezy śmietankowe;
◖ dymiące ciasteczka;
◖ smocze drinki;
◖ lody robione przy pomocy ciekłego azotu;
◖ bazyliowe chipsy.
Kuchnia molekularna to nowy trend światowej gastronomii. Połączenie wiedzy kulinarnej, chemii i fizyki pozwala na otrzymanie zdrowych potraw o nietypowych smakach, zaskakujących połączeniach i interesującej formie.
Dołącz do nas i przeżyj niezapomnianą przygodę!
◖ pokaz przeznaczony jest dla dzieci w wieku 6-14 lat;
◖ czas trwania warsztatu około 90 min;
◖ udział może wziąć około 30-tu dzieci (zapisy na festiwalu);
◖ decyduje kolejność zgłoszeń;
◖ jedno zgłoszenie może dotyczyć tylko jednych warsztatów;
Prowadzący warsztaty:
Monika i Grzegorz Tabachowicz od kilkunastu lat pracują z dziećmi, odkrywając przed nimi tajemnice działania i funkcjonowania świata. Podczas swoich warsztatów pokazują i tłumaczą dzieciom – w przystępny i przyjazny sposób – fascynujący świat fizyki i chemii. Wulkany, tajemnicze siły działające na nas oraz kolorowy świat chemii to ich codzienność, która stała się ich pasją i zarazem pracą. Są indywidualistami zakochanymi w świecie nauki.